Magnetni V motor


Magnetni V motor , natančneje magnetna V vrata, je prva konkretna aplikacija, ki bi jo naj sestavili pod projektom ENERGETSKA NEODVISNOST.

Na osnovi mojih dolgoletnih izkušenj s trajnimi magneti sem zaključil, da je na spodnjem filmu zadeva pristna in bi se jo splačalo sestaviti.
V primeru uspešnega delovanja poskusnega modela, bi imeli trden dokaz popolnoma transparentne smogonilne naprave (stroja). Če ta delujoč model natančno repliciramo, ne vidim zakaj ne bi deloval.
Tesla

 

Kot morda veste je Nikola Tesla eksperimentiral predvsem na prenosu električne energije. Potem, ko je odkril in patentiral izmenični električni tok, so naredili prvo elektrarno po njegovih načrtih na Niagarskih slapovih. Največji problem je vedno predstavljal prenos električne energije od elektrarne do porabnika. Pred izumom izmeničnega toka, so bili problemi prenosa enosmernega toka še večji. Čeprav je izmenični tok nekoliko olajšal zadevo, je bila dostava elektrike do ljudi še vedno pobožna želja lastnikov elektrarn, ke takrat še ni bilo razvitih električnih omrežij. Tako so bili pripravljeni kaj vložiti tudi v razvoj prenosa elektrike.

Tako je Tesla odkril alternativen način prenosa elektrike preko etra. Prva žica je bila zemlja (ozemljitev) druga žica pa je bila brezžična, eter in elektrostatika. Torej elektromagnetno valovanje in elektrostatično valovanje. Elektromagnetno prenašanje je zelo učinkovito na kratke razdalje, najboljše se obnese v klasičnem transfomatorju. Toda z razdaljo izgube naraščajo na kvadrat. Povsem drugače se obnese elektrostatično valovanje, ki ne upada toliko z razdaljo. Za elektrostatično valovanje so potrebne velike napetosti na izhodu. Pomembna je tudi frekvenca. Učinkovito prenašanje električne energije na ta način (elektrostatično) je možno le pri nekaterih frekvencah, ki so navadno zelo visoke.

 

Pri prenašanju električne energije na elektromagneten način (radijsko valovanje) so odkrili, da je ravno obratno. Nižja, kot je frekvenca, bolj je zadeva učinkovita. Predvsem, ko pride do interakcije z ionosfero zemlje. Tukaj je prišlo do več stranskih učinkov, predvsem do vpliva na vreme.

No Tesle in Morgana za njim ni zanimalo vreme, pač pa kako čim več zaslužiti. Ko je Tesli uspelo narediti brezžičen prenos, ki je sicer imel precejšnje izgube, so morali odkriti kako to elektriko kasirati. Tega pa se pri brezžičnem prenosu praktično ne da, ker si lahko vsakdo postavi sprejemnik na dvorišču. Tako so bili prisiljeni program opustiti. Tesli to ni bilo najbolj pogodu, saj je rad propagiral samega sebe, kot znanstvenika in izumitelja, zato je bil vseeno pripravljen iti naprej, toda oboževalci denarja pa ne.

Ob eksperimentiranju z brezžičnim prenosom električne energije na daljavo, je Tesla odkril, da že v naravi obstajajo nihanja na določenih frekvencah, ki so naraven pojav na zemlji in v vesolju, torej da že obstajajo naravne elektrarne v naši okolici. Tako je tudi patentiral sprejemnik takoimenovanih črnih žarkov. Na tem področju je bilo kar nekaj uspešnih raziskovalcev, med njimi najuspešnejša Dr. T. Henry Moray  in Dr. Schwartz.

 

No dobili smo novega genija. 13 letnik je repliciral sprejemnik električne energije na Teslovi osnovi kar v domači kotlovnici. Torej lahko vidite, da ni vse za lase privlečeno.

 

 

QEG v Sloveniji


12.9.2014

Včeraj je bil sestavljen prvi QEG v Sloveniji. Prvi zagon je bil zanimiv. Ugotovljeno je bilo, da je možno vzbuditi napetost brez pomoči trajnih magnetov ali dodatnega zunanjega dovajanja električne napetosti za vzbujanje vzbujevalne tuljave. To je nekaj, za kar se je do sedaj uradno mislilo, da ni mogoče!!!

Kakorkoli za dosego UO bo preteklo še precej vode, ker se je Generator obnašal podobno, kot asinhronski motor, ki je poganjan hitreje od nazivnih vrtljajev. Za tiste, ki ne veste, če asinhronski motor priključen na omrežje prisilno vrtimo hitreje od nazivnih obratov, le ta začne vračati elektriko nazaj v omrežje, torej se začne obnašati kot generator.

Ekipo čaka vsaj nekajtedensko testiranje generatorja in potem morda bodo ugotovili kaj in kako. Vsekakor sem jim zelo hvaležen, da sem smel biti prisoten pri prvem zagonu in še posebej tistim, ki so se nesebično odrekli financam potrebnim za nabavo sestavnih delov ter tistim, ki so se trudili material nabaviti in vsem, ki so pomagali pri sestavljanju. Veliko delo je bilo opravljeno.

QEG-SLO

 

 

Načrt po katerem je bil QEG sestavljen.

 

QEG-Načrt pdf

 

qeg buildmanual25mar15 49 638

 

Nekaj slik -->

Nekaj videoposnetkov -->

 

 

 

 

Spiralna črpalka

 

Gospod Martin Kozjek iz goenjske je izdelel  krasno Spiralno črpalko. Upam, da dobimo slike in opis v kratkem.

 

 

 

 

KapanadzeNikola Tesla je pred več kot sto leti naredil električne generatorje in prenose energije, kateri so se obnašali narobe. Namreč z obremenitvijo se je moč povečala. Takšne rešitve trgovcem z elektriko niso ugajale, zato so se potrudili za uničenje njegovih naprednih projektov na področju prenosa visokofrekvenčnih električnih valov (ja elektrotehniki prav ste prečitali). Torej ne gre za prenos elektromagnetnih valov, pač pa za prenos le elektičnega naboja. Hertz je na teslovih odkritjih patentiral elektromagnetni oddajnik (to je način oddajanja, kot ga poznamo danes - radio, tv, ukv postaje ..), ki pa uporablja eno od štirih oblik oddajanja električnega signala v okolico. V tem projektu se bomo ukvarjali s kondenzatorsko obliko oddajanja in s skalarno obliko oddajanja.

Na podlagi Teslinih raziskav so mnogi naredili stroje, ki dajejo več elektrike, kot jo porabijo za svoje delovanje. Ta pojav je Tesla dokazal prvi, ko je prenesel ne le signal, pač pa tudi celotno električno moč od oddajnika do sprejemnika, ne da bi se poraba moči na oddajniku spremenila. Prazaprav je sperejel več, kot je oddal.

Eden takšnih raziskovalcev je Tariel Kapanadze. Gruzijec, ki dela FREE ENERGY generatorje kot za šalo.

Velja omeniti, da je Tesline zadeve prvi globje raziskoval Don Smith (Donald Lee Smith), Kapanadze pa naj bi povzel njegovo delo, čeprav se njuni generatorji razlikujejo v končni izvedbi.

Kapagen je repliciral tudi francoz Jean-Louis Naudin (JLN). Na njegovi strani so dvojni rezultati izkoristka. Enkrat je izkoristek malo pod 100%, drugič spet izmeri 600%. Poskusili smo replicirati to izvedbo in  zaenkrat se je pokazal izkoristek nekaj pod 100%, toda moram povedat, da nismo imeli ustreznega materiala in pogojev za testiranje. Spodaj je Jeanov vezalni načrt.

JLN kapagen
Danes je ogromno replik tega generatorja, toda JLN ni repliciral kapanadzejevega generatorja, pač pa je naredil nekaj podobnega.
Precej bližje originalnemu kapagenu je tale shema.

26 Kapanadze


In tudi tale poskus:


Več prispevkov

  1. Hidravlični oven