KapanadzeNikola Tesla je pred več kot sto leti naredil električne generatorje in prenose energije, kateri so se obnašali narobe. Namreč z obremenitvijo se je moč povečala. Takšne rešitve trgovcem z elektriko niso ugajale, zato so se potrudili za uničenje njegovih naprednih projektov na področju prenosa visokofrekvenčnih električnih valov (ja elektrotehniki prav ste prečitali). Torej ne gre za prenos elektromagnetnih valov, pač pa za prenos le elektičnega naboja. Hertz je na teslovih odkritjih patentiral elektromagnetni oddajnik (to je način oddajanja, kot ga poznamo danes - radio, tv, ukv postaje ..), ki pa uporablja eno od štirih oblik oddajanja električnega signala v okolico. V tem projektu se bomo ukvarjali s kondenzatorsko obliko oddajanja in s skalarno obliko oddajanja.

Na podlagi Teslinih raziskav so mnogi naredili stroje, ki dajejo več elektrike, kot jo porabijo za svoje delovanje. Ta pojav je Tesla dokazal prvi, ko je prenesel ne le signal, pač pa tudi celotno električno moč od oddajnika do sprejemnika, ne da bi se poraba moči na oddajniku spremenila. Prazaprav je sperejel več, kot je oddal.

Eden takšnih raziskovalcev je Tariel Kapanadze. Gruzijec, ki dela FREE ENERGY generatorje kot za šalo.

Velja omeniti, da je Tesline zadeve prvi globje raziskoval Don Smith (Donald Lee Smith), Kapanadze pa naj bi povzel njegovo delo, čeprav se njuni generatorji razlikujejo v končni izvedbi.

Kapagen je repliciral tudi francoz Jean-Louis Naudin (JLN). Na njegovi strani so dvojni rezultati izkoristka. Enkrat je izkoristek malo pod 100%, drugič spet izmeri 600%. Poskusili smo replicirati to izvedbo in  zaenkrat se je pokazal izkoristek nekaj pod 100%, toda moram povedat, da nismo imeli ustreznega materiala in pogojev za testiranje. Spodaj je Jeanov vezalni načrt.

JLN kapagen
Danes je ogromno replik tega generatorja, toda JLN ni repliciral kapanadzejevega generatorja, pač pa je naredil nekaj podobnega.
Precej bližje originalnemu kapagenu je tale shema.

26 Kapanadze


In tudi tale poskus: