Merlin - 30.1.2012


30.1.2012

Razočaranje glede pretoka
(prispeval Merlin)

Danes sem testiral pretok skozi spodaj omenjen varnostni sistem. Ugotovitev je žalostna. Da sploh zrak prebije tlačno razliko ventila in arrestorja (plinskega varovala) je potreben predtlak nad 100 mBar. Kar je občutno preveč.
Problem je v ventilu. Vendar je svetlo točko na koncu tunela zanetila sošolka (ko sta smo še hodili v šolo) od Damirja, ki nama je donirala vrhunski ventil, ki se sicer uporablja kot diza v predelavah avtomobilov na plin.

Slika:


IMG 0160 new


Pretok je fenomenalen, glede na presek cevi. Jutri nadaljujeva z dodelavo še dveh plinskih varoval, kateri bodo vezani paralelno, za čim manjšo upornost pri prehodu.
Žal ne vem imena gospe/gospodične, da bi se ji zahvalil. Bom zvedel in to opravil kot gospod. 

Do naslednjič LP.HHO - Merlinov projekt


Merlin član gibanja za Energetsko neodvisnost Slovenije, katero je del gibanja Eko civilne iniciative Slovenije, je začel s samostojnim projektom predelave električnega agregata iz bencina na vodo. Njegov projekt si je možno ogledati na povezavi HHO - Merlinov projekt - potek projekta. Za ogled te povezave morate biti prijavljeni (zahtevana predhodna registracija). Prosimo, če napišete mail na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , kjer navedite Ime Priimek in Uporabniško ime ter email naslov na katerega naj odgovorimo. Naj bo to nekaj razločnega, četudi je izmišljeno (naprimer Janez Novak - Jano). Lahko navedete tudi željeno geslo, drugače bo dodeljeno in ga lahko po želji spremenite. Ta korak je bil uveden, ker so se z nekimi čačkami želeli registrirati iz vseh koncev sveta.

Pred-predelavo


HHO - Izdelava HHO celice

 

 

HHO celica je bila narejena in deluje. Upam, da bo v bližnji prihodnosti objavljen projekt in morda celo potek projekta.

 

 

 

 

HHO - Izdelava HHO gorilnika

 

 

HHO gorilnik je bil narejen in deluje. Upam, da bo v bližnji prihodnosti objavljen projekt in morda celo potek projekta.

 

 

 

 

HHO - Električni agregat

 

Zaenkrat je vse glede električnih agregatov s strani našega člana Merlina pod naslovom Merlinov projekt.