Delujoče free energy rešitve skozi zgodovino

 

Kaj je FE? FE je kratica za Free Energy ali po naše za zastonj energijo. Pravzaprav ni nič zastonj ali iz nič, toda obstajajo postopki, s pomočjo katerih je možno črpati energijo iz vakuma in postopki, ki ohranjajo kroženje energije znotraj sistema in na ta način ustvarjajo višek. 
 

Že nekaj časa imam namen objaviti nekaj delujočih rešitev za pridobivanje zastonj energije, predvsem električne energije, ki so bile tudi v praksi realizirane v zadnjih sto letih. Ker nimam veliko časa in tudi vseh podatkov trenutno na voljo, se bo ta seznam od časa do časa podaljšal, zato vas vabim, da v bodoče obiščete to stran vsaj enkrat mesečno. 

Že v osnovni šoli in nato predvsem v srednji šoli mulcom natvezijo, da bo tisti, ki bo izumil takoimenovani perpetuum mobile končal zelo bogat. Mularija tej šali zaradi pomanjkanja izkušenj dejansko verjame. Nikoli ne omenijo vseh tistih, ki so takšne naprave dejansko naredili in niso nikoli ničesar zaslužili na ta račun ali pa zelo malo. Nikoli ne pozabijo povedati, da izkoristek večji od ena v praksi ne obstaja, kar sicer velja za klasične mehanske prenose, ki so običajno podani kot primer in pretvorbe kinetične energije v potencialno in obratno. 


Začetki...

Nikola Tesla - Za Nikolo Teslo, ki je bil v prvi vrsti zaslužkar in ne človekoljub je bilo kar nekaj briljantnih glav, ki so celo prekosili samega Teslo a o njih ni ne duha in sluha v javnih medijih, medtem ko Teslo močno propagirajo na vseh koncih in krajih. Razlog je jasen. Propagiranje Tesle je tudi propagiranje trdega kapitalizma, igre denarja. Čeprav se o njem govori, da je imel električni avtomobil, katerega je poganjal FE generator v zaboju na sovoznikovem sedežu avtomobila, ni tega dosežka nikjer javno objavil, čeprav obstaja slika avtomobila in priče.


Henry Moray - Prvi takšne vrste, ki se lahko najmanj postavi ob bok Tesli je Dr. T. Henry Moray. Moray navdušen nad Teslinimi raziskavami resonance in energije črnega polja, je najprej končal elektrotehnično univerzo v Švici, nato pa kaj hitro sestavil prvi detektor energije črnega polja. Med drugim je iznašel tranzistor leta 1925 davno pred uradnim odkritjem tranzistorja. Moray je bil rojen v Salt Lake Citiyu. Delujočega modela njegove naprave za zajem energije iz črnega polja ali kozmičnih  žarkov, kot je izvir energije sam imenoval, ni na voljo. Več si lahko prečitate na internetni strani http://www.cheniere.org/books/excalibur/moray.htm.


Nadaljevanje...

Big Eureka - Zelo znana žrtev zarote je Joseph Newman. Newman je okrog leta 1969 predstavil svoj UO generator z izkoristkom 5. (COP=5 ; COP - Coefficient Of Performance ; COP = Izkoristek) pod imenom big eureka. Po predstavitvi je ekipa šestih neodvisnih inženirjev potrdila njegova dognanja, kar so tudi preko medijev javno objavili. No to ni bilo pogodu  takratni vladajoči strukturi, zato so poslali svojih osem inženirjev na ponovno preverjanje Josphove iznajdbe z namenom demantirati in zanikati obstoj naprave z izkoristkom večjim od 1. Nato so sprožili dolgo medijsko kampanjo, kjer so v času leta in pol v časovnih intervalih negirali Newmana. No tudi Newman, inženir elektrotehnike, je sanjal o velikih denarjih, kot vsi drugi njegovega časa, zato je tožil kar nekaj izumiteljev, ki so patentirali podobne stvari v letih potem. Več..

Searlov generator - Pred več kot 60 leti je John Searl iznašel precej enostaven način elektromehanskega pospeševanja, kateri se je izkazal za zelo izdatnega. Med drugim je uporaben kot generator zastonj električne energije, ker ima izkoristek daleč preko 1 (overunity). Pri velikih hitrostih vrtenja pa je uporaben kot pogon za vesoljska plovila (leteči krožnik) zaradi določenih vplivov naparave na prostor, ki so presenetili takraten tim (od 1960 do 1970) raziskovalcev prvih modelov. Več...

Pogoglajte tudi Tekstatika, Tom Bearden, Bedini, ....


Sedanjost... 

QEG - Quantum Energy Generator je bil razvit s strani skupine W.I.T.T.S in praktično sestavljen pri članu skupine Thimothiju Trampu. Čeprav omenjajo kvantno polje, gre po mojem mnenju le za vešč način izkoriščanja resonance. Več...

Delta-V energy generator je razviValeri Ivanov Chobanov iz Bulgarije. Več...Pogoglajte tudi Marko Rodin, Dr. Schwartz, ....

Internetne strani s podobno vsebino: PESWiki, Rexresearch, Overunity
... pri katerih bodite previdni, saj gre pri večini objav za nepreverjene objave in nalaganje smeti, da se uporabniki izgubijo v poplavi podatkov